2020. május 7., csütörtök

Nyelvoktatás

Nyelvoktatási dolgokat elsősorban a UniqueNyelvek Oktatás oldalamon lehet majd megtalálni, rendszerezetten, a korábbi anyagoknak és közösségi oldalaknak megfelelően.

Sajnos van egy nagy gondom, hogy egyedül is sok nyelvet tanultam, összeválogatni az anyagokat, és a saját anyagokat is feltenni a laprendszer mellett ami mára már elég kiterjedt lett, elég nehéz.

Sajnos hirdetési munkatársakat igazából az állítólagos nagy munkanélküliség mellett sem találtam, ami feltételezi, hogy senki nem akar nap 50-et vagy akár többet keresni, egyszerű kapcsolattartási és ajánlási munkákkal sem, ami még a saját vagy házimunka mellett, otthoni munka vagy bármely más állás mellett is végezhető, egyszerű vállalkozói sem igazán kell hozzá.  Bár, ha van, akkor még jobban jár az illető.

Ráadásul évek óta keresek már több embert, és vezetői posztra is.

Azért bízom benne, hogy sikerül.


Roman Names - LATIN TUTORIAL





The Romans gave themselves three names, although their names are a bit different from our typical three names. This video covers the basics of the praenomen, nomen, and cognomen.


 

Írjátok alá, duplázások lehetnek! Ferenc pápa és a nemzeti régiók védelme





Ferenc Pápa
2 órája ·


861.138 + 220.000 = 1.081.138-an már aláírták - május 15-én várható a hosszabbítás, amely azt biztosítja, hogy a már három teljesített ország, Magyarország, Románia, Szlovákia mellé még négy ország felzárkózhasson.


Összegyűlt az egymillió aláírás a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés támogatására. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) kéréssel fordult az Európai Bizottsághoz (EB) a határidő kitolása érdekében, hiszen a koronavírus-járvány miatt március óta lehetetlenné vált a papír alapú gyűjtés, a meglévő aláírásokat sem sikerült összeszedni, és bizonyos uniós országokban azért maradt el a gyűjtés utolsó hulláma, mert nem tudtak odamenni.

Az EB jelezte, hogy május 15-én készül bejelenteni a hosszabbítást. Hat hónapos hosszabbítást kértek, de ha csak az elzártság időszakával hosszabbítják meg az aláírásgyűjtést, akkor is valós esély van valamennyi kritérium teljesítésére.

Az európai polgári kezdeményezés lényege, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló EU-s kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeire is legyenek tekintettel. Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és idén május 7-éig egymillió szignó szükséges legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel.

Az EB akkor tekinti érvényesnek az aláírásgyűjtést, ha az EU-tagállamok negyedében, hét országban haladják meg az aláírások az illető ország európai parlamenti képviselői számának a 750-szeresét.

Jelenleg három országban: Magyarországon, Romániában és Szlovákiában sikerült teljesíteni ezt a kritériumot. Svédországban a szükséges aláírásszám 18 százaléka gyűlt össze. Ausztriában 12, Németországban 10, Dániában és Írországban 6-6 százalékot sikerült összegyűjteni.

Jó lenne Franciaországot és Spanyolországot is aktivizálni - az érintettség okán.

A petíció elérhető az irdala.hu és a nemzetiregiok.eu weboldalon.