2020. július 14., kedd

Bronze Helmet of Chalcidian Type

Sikerült még szebb sisakleletre bukkannom a neten.

Fogadjátok szeretettel a Getty Museum egyik leletét!

Bronze Helmet of Chalcidian Type, Greek (South Italian), 350–300 B.C., Getty


Oktatási felületek és oldalak

Nagyon sokat gondolkodtam, hogy inkább itt lett volna érdemes fejleszteni az oldalakat és összegyűjteni az adatokat, hogy mindenki hozzáférjen, mint a Facebookon az állandó hamis tiltásokat szemlélegetni és mentegetőzni a szerzőket zaklató, vagy éppen értetlen, és tanulni semmiből nem akaró emberek miatt.

Nagyon sok olyan adat van, amelynek felhasználásával az adatok nagy része gazdát cserélt és keményen óriási károkat okozott, mivel jogvédett anyagok kerültek más szerzők neve alá. 

Sokat gondolkodtam más adatokon is. Sajnos számtalan mesélni való van és lenne, mind a felnőttek, mind a tanári poszton levők, mind pedig a tanulni vágyók felé. Többnyire mindenütt gyerekek is nézik az oldalakat, akárki jelzi a 18 éven felüli anyagokat, mindenki kíváncsi, és sehol nincs ellenőrizhető felhasználói adat, vagy olyan rendszer, ami láthatná a másik oldalon levőket. 

Ebből kifolyólag számítani kell rá, hogy gyerekek is nézik az oldalakat, kutatásokat, a híreket letiltani nem lehet. A gyerek tanul, és ha okos, akár 10-14 évesen magasabb tudással is rendelkezhet, mint egy átlagosan élő professzor, vagy akár szakember, tanár...


Ezeket az információkat és adatokat sokan felejtik el. Ezek közül is sokan vannak olyan emberek, akik pontosan ilyen céllal akadályozzák mások boldogulását, haladását is. 


A helyzet mindenképpen elgondolkodtató, a Pécsi Neveléstörténeti Tanszék visszaéléseivel, vagy akár a Pázmány Péter Katolikus Egyetem korábbi kari hibáival, az ELTE diploma és felvételi cseréivel, vagy a Károli korábbi tanári jelölés cseréivel. 

A hibák mindenütt jelen vannak és voltak. Ha a hibákat elnézzük, jó sosem fog történni. Ha a hibákat elengedjük, akkor minden más is tovább romlik és fokozódik. 

Hadrian's Wall - Housesteads Fort Walkthrough - Medieval Engineers


Hadrian's Wall - Vindolanda Walkthrough - using "Medieval Engineers" software


Hadrian's Wall - Vindolanda Walkthrough - using "Medieval Engineers" software

Etruscan tomb paintings - Etruszk sírfestészet


https://twitter.com/TheAncientWorld/status/1283047106555584516

The Roman Frontier in the East -- Qasr Bashir Fort Reconstructed



Idézem a csatorna leírást:




STORI3D PAST Productions



Qasr Bashir in the Jordanian desert, is an incredibly rare survivor -- a Roman fort with walls still standing 20 or more feet high. Yet it has been surprisingly neglected by archaeology. Using the "Medieval Engineers" software and many of my own 3D models, I have attempted to recreate the fort to give an idea of what it would have looked like in its 4th century heyday. The Endangered Archaeology in the Middle East & North Africa website: http://eamena.arch.ox.ac.uk/ To see more of my models and reconstructions, please visit my Steam Workshop page: http://steamcommunity.com/profiles/76... For more information about the fort and Rome's eastern frontiers, visit: http://whc.unesco.org/en/tentativelis... http://byzantinemilitary.blogspot.com... For full video of the photogrammetry footage: https://www.youtube.com/watch?v=vT4ci...